Mari Soots – perearst, kes paneb rahva tantsima (2)

Mari Soots

TEEB ISE NALJA JA MÕISTAB NALJA: Noored pereõed kleepisid rõõmsameelse ja nalja mõistva Mari kapiseinale noorte lauljate pildid. “Minu kapipoisid,” itsitab Mari. Foto: Sander Ilvest

“Olen osanud oma elus valida nii, et olen rahul, ja ega ma midagi teistmoodi teekski,” ütleb Pihtla perearst, särasilmne ja päikeseline Mari Soots mõni päev enne oma tähtsa juubeli tähistamist.

Mari räägib, et huvi arstikutse vastu tekkis tal täiesti juhuslikult. “Tahtsin alguses kultuuritöötajaks saada, aga ema sellesse eriti pooldavalt ei suhtunud,” meenutab ta. Mari ema Linda Laht on ise olnud Taritu rahvamajas kauaaegne kultuuritöötaja ja rahvatantsuõpetaja.

Kui Mari sõitis siis koos klassiõe Aivi Ojasaluga Tartusse dokumente sisse viima, mõelnudki nad tee peal välja, et miks mitte hoopis lastearstiks õppida. Esimesel katsel sissesaamine õnneks ei läinud. Mari töötas ühe aasta Tiirimetsa koolis bioloogia- ja geograafiaõpetajana. Tüdrukud ei jätnud siiski jonni ja proovisid teisel aastal uuesti. Ka seekord ei õnnestunud. Kolmandal katsel õnnestus kangetel saare neidudel aga ülikooli pediaatria erialale sisse saada. Klassiõde Aivi otsustas küll lõpuks ravi eriala kasuks ja töötab nüüd Tallinnas silmaarstina.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 854 korda, sh täna 1)