Lammast saab teha ka kasukamaitseta

Lammast saab teha

HINDAVAD LAMMAST: Alver Maidle ja Ott Raud kinnitavad, et lambast saab hüva roa ja ei mingit kasukamaitset. Foto: Sander Ilvest

Lambapraad on selline roog, mille puhul seisukohad on üsna ühesed. Kas maitseb või ei maitse. Mittemaitsemise peamine põhjus on spetsiifiline, nn kasukamaitse. Kuigi ega vist keegi päris täpselt kirjelda oskagi, mis maitse see selline on.

Kasukamaitse kasukamaitseks, lammast on väga edukalt võimalik toiduks teha ka nii, et seda sööb ka paadunud lambaliha mittesööja. Seda tõestasid Lavendli kokkadest restoranipidajad Alver Maidle ja Ott Raud.

“Ma arvan, et see kasukamaitse asi on paljudel pigem lapsepõlvetrauma,” sõna Alver Maidle. Tegelikult tahab lammas lihtsalt natuke rohkem tegemist ja sättimist, et spetsiifiline maitse kaoks. Koduköögis seda enamasti ei tehtud ja keedeti-küpsetati lammas lihtsalt ära. Sellest ka siis tema iseloomulik maitse.

Lambalihale annab paljudele mitte meeldiva maitse peamiselt lambarasv. Kokad ütlevad, et kui lammast tegema hakata, tulekski esmalt rasv eemaldada. Või kui lammas näiteks potti panna, siis rasv keeduvee pealt ära koorida. See parandab maitset.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 254 korda, sh täna 1)