Võrdõiguslikkuse volinik väisas Saaremaad

Võrdõiguslikkuse volinik väisas Saaremaad

KAKS VOLINIKKU: Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper ja linnavolinik Anti Toplaan. Foto: Tõnu Veldre

Eile oli Saaremaal töövisiidil soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper. Pikema ettekande pidas ta Kuressaare raekojas kogunenud linnakodaniku komisjonile. Komisjoni esimehe Anti Toplaane küsimusele, millise teemaga pöördutakse voliniku poole kõige rohkem, vastas Sepper, et kahjuks moodustab 50% kaebustest sugudevahelise ebavõrdsuse teema. Peamiselt pöörduvad tema poole naised. Teisel kohal on vanuseline diskrimineerimine.

Komisjoni liige Bruno Pao juhtis tähelepanu väikeste kaupluste kadumisele kesklinnast. “Mitte kõigil inimestel ei ole autot, et äärelinna marketisse sõita,” ütles Pao. Volinik leidis, et see on kindlasti diskrimineeriv olukord, millist esineb ka mujal kui Kuressaares. “Äriühingud ei pea vähemusgruppidele mõtlema, seda peab aga tegema kohalik omavalitsus näiteks planeeringuid kehtestades,” ütles Sepper. Volinik lisas, et usutavasti on siiski tegemist jäänukiga minevikust.

Positiivse näitena tõi Bruno Pao välja uued parvlaevad, kus on lift. Volinik sõnas, et lift on parvlaeval vajalik mitte ainult ratastooliinimestele, vaid ka eakatele, kellele võib trepist käimine üle jõu olla.

Raekojast läks volinik edasi linnavalitsusse, et kodanikega kohtuda. Voliniku kantselei lubas visiidi tulemused edastada järgmisel nädalal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 398 korda, sh täna 1)