Tulevikumuusika

Aina populaarsemaks muutuvaid e-raamatuid Saaremaa raamatukogudest laenutada veel ei saa – autoriõigustega ja tarkvara soetamisega seonduvate probleemide tõttu.

Ilmselt see enam kauaks siiski nii ei jää ning peagi võivad ka meie maakonna keskraamatukogu kliendid huvipakkuvaid ja vajalikke teoseid oma arvutisse või telefoni laadida.

Arvatavasti ongi e-raamatu laenutuskeskkonna esimesed ja peamised kasutajad uuendustele altid noored, kel nutiseadmete kasutamine käpas ja kelle sõrmed harjunud pigem mööda ekraani libistama kui paberlehekülgi sirvima.

Ülejäänud, kes end tõelisteks raamatusõpradeks peavad ja on harjunud paberköidet käes hoidma, jäävad ilmselt truuks ikka sellele “päris” raamatule. Ehk tõesti siis, kui soovitud teost raamatukogu riiulilt ei leia, võib ju selle internetist alla laadida.

Ikka on kurdetud selle üle, et noored ei loe ning raamatud lähevad korda pigem keskealistele ja eakatele inimestele. Ehk nüüd, nutiajastul ja tänu e-raamatutele, hakkavad asjad veidi muutuma? Lootust kaotada ei maksa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 66 korda, sh täna 1)