Saaremaa saab juurde pool muinsuskaitse inspektori kohta (1)

Teisipäeval kuulutas muinsuskaitseamet välja avaliku konkursi, täitmaks muinsuskaitse Saaremaa vaneminspektori kohta. Inspektor võetakse tööle osalise tööajaga. Kandidaadilt eeldatakse ajaloo-, arheoloogia-, arhitektuuri- või ehitusealast kõrgharidust ning inglise ja vene keele oskust suhtlustasandil, samuti peab ta omama B-kategooria autojuhiluba.

Vastu pakutakse huvitavat ja vastutusrikast tööd riigiametis, meeldivat meeskonda ning nüüdisaegset töökeskkonda ja töövahendeid. Poole koormusega inspektori kuupalk on 460 eurot.

Pärast Mihkel Koppeli lahkumist ainsana Saare maakonna muinsuskaitseobjektide üle järele valvanud Rita Peirumaa tundis uue kolleegi tuleku üle heameelt. “Ka teistes suuremates maakondades on kaks inspektorit. Paljudes linnades on vastavad spetsialistid, kes tegelevad muinsuskaitse probleemidega halduslepingu alusel, mis samuti muinsuskaitse inspektori koormust vähendab,” selgitas ta.

Peirumaa sõnul on suur osa inspektori tööst seotud ehitismälestiste ja muinsuskaitsealaga, st omanike nõustamist, planeeringute ja projektide läbivaatamist, järelevalvet jpm. Kui inspektoreid oleks kaks, saaks rohkem tähelepanu pöörata ka teistele maakonna kultuurimälestistele – süsteemset lähenemist vajavad eeskätt arheoloogia- ja kunstimälestised, samuti kaitse all olevad kalmistud.

Kandideerimisavaldus ja CV palutakse esitada hiljemalt 21. jaanuariks aadressil Uus tn 18, Tallinn või saata digitaalselt allkirjastatuna e-meiliga aadressil karolina.miidel@muinas.ee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 543 korda, sh täna 1)