Leisi vald tahab teed muuta tolmuvabaks (1)

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep pöördus maanteeameti Lääne regiooni esinduse poole palvega lülitada riigiteede 2014. aasta korrastamise kavasse valla jaoks prioriteetsed Karja–Pamma (3,6 km) ja Meiuste–Soela (2,9 km) teelõik, et need mustkatte alla viia. 

“Vald on suutnud nende teedega piirnevad vallateed juba mustkatte alla viia,” ütles Ludvik Mõtlep.

Ta lisas, et samuti on Leisi vald koostöös MTÜ-ga Soela Sadama Selts rekonstrueerinud ja heakorrastanud Soela sadama, kus MTÜ alustab sise- ja välisturistidele teenuste osutamist.

“Sadama valmidus elavdab piirkonna liiklust olulisel määral, mistõttu tolmuvaba maantee toetaks piirkonna arengupotentsiaali,” tähendas Mõtlep, kelle sõnul kavandab Leisi vald 2014. aastal ka täiendavalt kohalike teede mustkatte alla viimist.

Maanteeameti Lääne regiooni juht Enn Raadik ütles, et Karja–Pamma ja Meiuste–Soela teelõigu mustkatte alla viimine ei ole sel aastal kindlasti võimalik.

“Maanteeameti eelarve on lõppjärgus, aga seda on näha, et need tööd sinna ei mahu, kuid mõlemal teel on võimalik teha täies ulatuses tolmutõrje,” märkis Raadik, lisades, et kuna tolmutõrjet tehakse tavaliselt aprilli lõpus, siis 10. maiks peaks see loodetavasti tehtud olema.

“Tänavu aasta ei ole viimane aasta, vaatame, mis edaspidi õnnestub teha,” sõnas Raadik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 576 korda, sh täna 1)