Ametikoolis avatakse kaks uut eriala

24. jaanuarini kestab Kuressaare ametikoolis talvine sisseastumisdokumentide vastuvõtt. Ühtekokku seitsme eriala hulgas on ka kaks täiesti uut, mida pole varem õpetatud: spaateenindaja ja CNC-töötlemiskeskuse operaator.

Kutseõpetaja Marella Kakkumi sõnul oodatakse esimesele spaateenindaja kursusele neid, kes spaas või ilusalongis juba töötavad ja soovivad end täiendada. Eriala põhirõhk on heaoluhoolitsustel, samas on uues õppekavas ka eriala toetavad õppeained, näiteks võõrkeelne klienditeenindus ja spaapakettide koostamine.

Spaateenindaja eriala pole Eestis kutsehariduse tasemel varem õpetatud. Õppetöö toimub kord kuus viiepäevaste tsüklitena. Õppeaja pikkus on poolteist aastat.

CNC-pinke ja töötlemiskeskusi kasutatakse ametikooli ehituse ja materjalitöötluse juhtõpetaja Andres Meistersoni sõnutsi Saaremaal juba päris mitmes puidu- ja väikelaevaettevõttes. Eriala on tehniline, ühendades traditsioonilise puidutöötlemise ja mööblivalmistamise väga kaasaegsete IT-vahenditega. Õppeaeg on tihe ja lühike, vaid kuus kuud. “Seetõttu plaanime päevast õpet. Lõpetaja saab kohe tööle minna või sügisest edasi õppima,” märkis Meisterson.

Veel saab õppima asuda pagar-kondiitri, kelneri, rekreatsioonikorralduse (animatööri), turismikorralduse ja maaturismi ettevõtluse erialal. Nendel erialadel toimub õppetöö tsükli- või õhtuõppena.

Erialade ja õppekavadega saab tutvuda ametikooli veebilehel www.ametikool.ee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 719 korda, sh täna 1)