Lugeja kiri: Meie riigikord on vilets (1)

Kuigi Kuressaare postkontori ees Kiriku tänaval on kaks invaliididele mõeldud parkimiskohta, ei ole mina oma autot sinna kunagi parkida saanud. Need kohad on mitteinvaliidist juhtide autode hõivatud. Parkimiskohti ju maha märgitud ei ole, kahest invaliidikohast teavitab ainult märk, mida ei panda tähelegi. Mujale seal seadust rikkumata parkida ei saa.

Olen sel teemal linnavalitsusse helistanud ja ka politseid teavitanud, aga seni pole midagi muutunud. Mulle käib hinge peale, et pean parkides liiklust rikkuma.

Enne jõule kiirustasin koju ja ületasin lubatud kiirust, sõitsin Aste alevikust läbi 80-kilomeetrise tunnikiirusega. Sain trahvi ja täiesti õigustatult – olin süüdi. Kui avaldasin politseinikule soovi trahv kohe sealsamas ära maksta, vastas ta, et see pole võimalik.

Kui läksin järgmine päev Kuressaarde, et pangas trahv ära maksta, siis pank ei töötanud – neil polnud tööpäev. Mis sest, et teistes asutustes oli. Kuidas saab üks asutus teha endale lühema tööpäeva, teine aga mitte? See tähendab, et meie riigikord on natuke vilets.

See aga, et trahvi kohe ära maksta ei saa, annab tunnistust sellest, et meie valitsus ei usalda politseid. Ilmselt sellepärast, et politseis on nii palju korruptsiooni. Näete nüüd, mis välja kukub: valitsus politseid ei usalda, aga mina pean usaldama. Mina pidin aga selle pärast kaks korda linnas käima.

Nagu selle parkimiskoha lugu näitab, ei tule mulle keegi vastu, aga teises kohas – kiiruse ületamise korral – tehakse kohe ära.

Aste elanik
(Autori nimi on toimetusele teada)

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 362 korda, sh täna 1)