Kuressaare küsib raha Aia tänava pikenduse rajamiseks (9)

Kuressaare linnavalitsus on esitanud taotluse, küsimaks riigieelarvest raha 1999. aastast Kuressaare teede-ehituse arengukavas olnud Aia tänava pikenduse väljaehitamiseks. Nimelt on iga-aastases eelarves omavalitsuste tarbeks ette nähtud otsesihitisega rahasummad, et remontida suure koormusega teid ja tänavaid. Rahastuse maksimaalne summa on 600 000 eurot.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile esitatud taotluses märgitakse, et Aia tänava läbimurre ja pikendamine üle Tori jõe Ranna tänavani on ülioluline selle piirkonna liikluskoormuse suunamisel, sealjuures väheneks ka kesklinna liikluskoormus. Praegu läbivad Sõrve poolt tulijad Lootsi tänava, mis on oma liikluskoormuse lae juba saavutanud. Kuressaare linnavalitsus kinnitab, et ka projekti omaosaluse summa on linna eelarves olemas.

Kuressaare pressiesindaja Liise Kallas vahendas linna arendusosakonna juhi Simmo Kikkase sõnu, et omaosaluse summa sõltub eraldise kogusummast ning seetõttu ei saa linna rahakotist võetava summa suurust praegu veel täpselt öelda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 323 korda, sh täna 1)