Lumeta tali

Jõulud olid meil mustad. Aastavahetus niisamuti. Tugevaid miinuskraade ja lumesadu ei ole arvatavasti niipea oodata.

Ilmselt ootab mõnigi meist lund, mis muudaks lõppematu pimeda sügisena näiva aastaaja, mis sest, et üsna sooja, pisutki helgemaks. On ju ometi talv! Enim igatsevad maad katvat valget vaipa vist lapsed – pehmel murul või porisel teel kelgutada-suusatada ju ei saa, lumememmede meisterdamisest rääkimata.

Neil, kes lume- ja külmarohkel talvel tavaliselt murelikult rahakotti piiluvad, on sel talvel aga põhjust rõõmustada. On ju küttekulud olnud paari viimase aastaga võrreldes tublisti madalamad. Teede lume- ja libedusetõrje pealt on kokku hoitud lausa tuhandeid eurosid. Tõsi, soe ja niiske ilmastik ei tule teede seisukorrale just kasuks. Ei soodusta ka metsa väljavedu.

Ja need, kelle jaoks on lumelükkamine olnud arvestatav lisateenistus, tänavu sellele vist loota ei saa.

Sellest, et igaõhtune ja/või -hommikune tüütu lumerookimine kodu sissesõiduteelt on ära jäänud, võib isegi puudust tunda – kuidas siis kulutada pühadeaegsete söömingute tagajärjel tekkinud lisakilod?

Ega tali taeva jää, ütleb vanasõna. Ehk tõesti mitte. Aga loodetavasti tuleb tänavune talv siiski mõõdukas nii lume kui ka külma poolest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 131 korda, sh täna 1)