Linn otsib lahendust kolme tänavalõigu valgustusele (2)

Kuressaare linnavalitsus tegi novembri keskel Elektrilevi OÜ-le ettepaneku finantseerida elektrivarustusvõrgu rekonstrueerimist veel kuuel tänavalõigul. 

Linnavalitsuse andmeil tuleb leida elektriohutuse seisukohalt sobiv lahendus lõikudel, mis asuvad Aia, Hariduse, Mere ja Suur-Sadama, Rohu-Rootsi, Vallimaa ja Väike-Sadama tänaval. Linnavalitsuse pressiesindaja Liise Kallase sõnul on Elektrilevi andnud nõusoleku mainitud lõikude hulgast kolme lõigu finantseerimiseks.

Nimelt teatas Elektrilevi, et kui projekteerimine sujub suuremate takistusteta, investeerib ta täiendavalt Mere ja Suur-Sadama tänava ning Vallimaa tänava 0,4 kV elektrivõrgu uuendamisse. “Ülejäänud lõikude jaoks otsitakse praegu lahendust,” lisas Kallas.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti selgitas, et kuna investeerimisvahendid on piiratud, peavad nad investeerimisotsuste tegemisel otsima maksimaalset tõhusust. Mis tähendab, et iga võrku investeeritud euro mõju peab olema maksimaalne. Selle põhimõtte alusel valiti Kuressaares tänavad, kus on mõistlik uuendada kaabelliine koos tänavavalgustusega.

Tänavavalgustuse projektis osaleb Elektrilevi Kuressaare, Keila, Võru ja Valga linnas, panustades samaaegselt kaabelliinide uuendamisse 1,3 miljonit eurot. Kuressaarde planeeritud investeeringud moodustasid sellest summast ligikaudu 20 protsenti. Mere, Suur-Sadama ja Vallimaa tänava kaablite uuendamine maksab aga Kutti sõnul u 75 000 eurot.

Jaanuari keskel esitatakse tänavavalgustuse uuendamise eelprojekt. Jätkuvalt on kavas asendada Kuressaares 2219 valgustuspunkti, mis on vanemad kui viis aastat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 773 korda, sh täna 1)