Ülo Kannisto: ise ma laulumees pole (3)

Ülo Kannisto ise ma laulumees pole

TRADITSIOONILE ALUS PANDUD: Kena Teo tegija tiitliga tunnustatud Ülo Kannisto lubab, et ka tuleval suvel tuleb Kuressaare lossihoovis Vaba Rahva Laul, arvult juba kolmas. Foto: Sander Ilvest

“Olen ikka mõelnud, et Saaremaal võiks olla selline kontsert, kus laulaksid kõik Saaremaa lauljad. Vaja oli ainult tõuget, et asi ära teha,” ütleb Ülo Kannisto. Mees, keda teatakse Saaremaal eeskätt Vaba Rahva Laulu kontserdi mõtte algataja ja korraldajana.

Selle toreda algatuse eest tunnustasid Saare maavalitsus ja sihtasutus Saaremaa Arenduskeskus teda kodanikuühiskonna konverentsil Kena Teo tegija tiitliga. Kes on aga Ülo Kannisto, kuidas ta taasiseseisvuspäeva kontserdi mõtteni jõudis, millega veel tegeleb? Püüame alljärgneva usutlusega neile küsimustele vastust saada.

Kust teil tekkis üldse mõte hakata 20. augustil korraldama Vaba Rahva Laulu?

Pean alustama veidi kaugemalt. Olen nimelt FIE [füüsilisest isikust ettevõtja] ja mul on kodus väike saeveski. Töötegemise vahepeal käin toas kohvi joomas ja arvutist uudiseid lugemas.
See oli vist 22. augustil 2011, paar päeva pärast Vabaduse Laulu, mis toimus Tallinna lauluväljakul, kui hakkasin ühe sellise kohvipausi ajal netist selle kohta uudiseid lugema. Seal oli ka Ivo Linna pilt ja tema arvamus. Jäin uudise juures olevaid kommentaare lugema ja 99% neist andis Vabaduse Laulule negatiivse hinnangu.

Edasi loe teisipäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 673 korda, sh täna 1)