Aasta üllatus: ralliäss Vello Õunpuu ja eksprefekt Ants Ley on vennad (2)

Aasta üllatus ralliäss Vello Õunpuu

VENNAD OMAVAHEL: Tol augustikuu päeval 2013 ei olnud Ants Ley (vasakul) ja Vello Õunpuu veel kindlad, kas nad on vennad või mitte. Kuu aega hiljem, pärast DNA-testi tulemuste teada saamist oli asi selge, meestel on ühine bioloogiline isa. Foto: erakogu

Lõppev aasta on Eesti kõigi aegade andekaima rallisõitja Vello Õunpuu jaoks erilise tähendusega. 63-aastaselt sai ta teada, kes on ta isa ja sedagi, et tal on poolvend, samuti teada-tuntud saarlane, eksprefekt ja rallide korraldaja Ants Ley.

Eelmisel aastal Saaremaa rallil startinud suurmeister Vello Õunpuu üritas koduradadel 31-aastase vaheaja järel come back´i. Kahjuks see ebaõnnestus. Tehumardi ralli kolmekordne võitja (1977, 1980 ja 1981) põrutas esimesel kiiruskatsel teelt välja.

Ralli turvajuht Ants Ley ütles, et tema seda väljasõitu ei näinud. “Mind informeeriti aga kohe ja sõitsin sedamaid sündmuskohale, kus tegin vajalikud pildid.”

Siis Ley veel ei teadnud, et kuulus rallimees on ta vend, kuigi mingi vihje oli ta isa elulugu uurinud Toivo Vapperilt saanud. “Ma ei pidanud seda aga tõenäoliseks,” sõnas Ley.

Edasi loe teisipäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 143 korda, sh täna 1)