Hansode köögis on valged ja rohelised jõulud korraga

Hansode köögis on valged

PÜHA ÕHTUSÖÖMAAEG: Ajaks, mil Riina ja Hannes said koos lauda istuda ning oma jõuluroogasid mekkida, oli perepoeg Endi juba “pildilt kadunud” ning magas õndsa und. “Värviliste jõulude” kõrvale mekib hea klaasike külma õlut. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare linnapea Hannes Hanso, tema kaasa Riina ja nende pisike rosinasilmne pisipoeg Endi ehk Henri Kristjan armastavad värvilisi toite. Täpselt nõnda sama kirev ja tervislik, kui on Hannese ja Riina road, on ka Endi toidupoolis.

Ühel jõulueelsel õhtupoolikul askeldab perepea Hannes Hanso oma uues köögis. Tema ülesanne on valmis teha veidi teistmoodi jõuluroog. Riina on oma panuse andnud ning köögilaual ootab taevalik kõrvitsakook. Just Taevalik kõrvitsakook ongi selle dekoreerimis-serveerimisootel koogi nimi.

Hannes askeldab ahju ääres, Riina asjatab toas ja Endi sakutab – lai naeratus näol – külalist sokist. Pereisa teab selgitada, et “kui poja end vastu jalgu kipub hõõruma, siis tahab ta järelikult sülle”. Selge pilt.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 067 korda, sh täna 1)