Orissaares uus noortekeskus (8)

Esmaspäevast on Orissaare uus noortekeskus avatud kõigile, kuigi kõik ruumid ei ole veel täielikult sisustatud.

Orissaares on uuest noortekeskusest räägitud juba nii kaua, et õieti keegi ei osanudki enam öelda, millal selline idee tekkis. Vajadus korraliku noortekeskuse järele pidavat olema juba ammu, siiani täitis sarnast rolli lasteaias asunud mängude tuba.

Mängude tuba oli siiski paslik pisematele lastele, kes said seal näiteks bussi või muusikakooli tunniaega oodata. Noortekeskuse tarbeks ehitati täiesti uus maja Orissaare gümnaasiumi ja spordikeskuse vahetusse lähedusse.

Praegu töötab majas kaks inimest: noortekeskuse juhataja Marian Vaga ja perenaine Maidi Tilk, kes ennemalt töötasid mängude toas. Neil mõlemal on sama eesmärk – parandada noorte olukorda Orissaares, et vähendada nende mandrile lahkumist.

Noorte jaoks on Orissaares olemas gümnaasium, muusikakool, kultuurimaja ja spordihoone. Uus noortekeskus ei soovi mingilgi moel nendega noorte pärast konkureerima hakata. “Väikeses kohas on koostöö kõige tähtsam,” rõhutas noortekeskuse juhataja Marian Vaga. Pigem proovitakse üksteist toetada ja ka ajakavad sättida nii, et noortel oleks võimalik osaleda võimalikult paljudes tegevustes ja ettevõtmistes.

Noortekeskuse hoone on kahekorruseline ja igati modernne, vastab kõikidele tuleohutuse nõuetele, näiteks on olemas ka keerdtrepp, mille kaudu on võimalik ohu korral teiselt korruselt kiiresti evakueeruda. Majast leiab ka inva-WC ja tõstuki, mis hõlbustab liikumispuudega inimestel teisele korrusele pääsemist.

Ruumide sisustuse ja lõpliku otstarbe osas saavad sõna sekka öelda noored ise. Juba praegu on teada, et majja tulevad nii poiste tööõpetuse ruumid ja robootikaringi tuba kui ka pilli- ja helisalvestusruum.

Silver Ringvee

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 104 korda, sh täna 1)