Saarlased on pakirahvas (3)

Õigupoolest ütles Saare-Hiiu postkontori juhataja Tiit Kaasik, et eestlased on pakirahvas, aga mis need saarlasedki muud on kui eestlased. Igatahes jutt käis eile pikkadest järjekordadest Kuressaare postkontoris.

Tuleb välja, et inimesed ei ummista jõulude eel postkontoreid mitte ainult kaartide lähetamise, vaid ka pakkide saatmise ja vastuvõtmise tõttu. Kuna internetist ostetakse nüüd riideid ja muud kaupa meelsamini kui poest, siis küllap enne jõule see tellimine ka hoogustub. Ja tore on ka näiteks oma välismaal elavale lapselapsele jõuluks pakk saata. On ju see sageli ainuke võimalus talle jõuluks kingitus teha.

Posti teel kaartide saatmine ja saamine on internetiajastul iseenesest meeldiv tegevus. E-kaart võib ühe sõrmeliigutusega su arvutist kaduda, aga postkaarti nii kergelt minema ei viska. Võib-olla soojendab kusagilt karbist leitud jõulukaardike veel aastate pärastki su südant ja toob meelde kunagised kallid inimesed.

Aga mis kõige vahvam – jõuluvanale ei saagi teisiti oma soove teada anda, kui ikka vana hea kaardi või kirjaga, mis tuleb endistviisi postkasti lasta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 242 korda, sh täna 1)