Kõrsikud astuvad Heli Läätse jälgedes

Kõrsikud astuvad Heli Läätse jälgedes

HELI JÄLGEDES: Üleeile Viimsis toimunud kontserdil sai esmakordselt tema enda poolt kuulsaks lauldud lugusid Kõrsikute esituses kuulata ka Heli Lääts. Foto: erakogu

Ansambel Kõrsikud tegi oma uue plaadiga “Heli jälgedes” kummarduse saarlannast lauljale Heli Läätsele, võttes seekord repertuaari ainult tema poolt eestlaste südamesse lauldud lood.

Kõrsikute käilakuju Bonzo ütles Saarte Häälele, et Heli Läätse laulude valimine on nagu tagasivaade lapsepõlve, kui ta vanaema-vanaisa juures olles kuulis ikka ja jälle Heli Läätse raadios laulmas. 12 lugu on saanud veidi uue vormi. Hirmu ja kahtlust, et rahvas teada-tuntud lugusid veidi teises seades äkki vastu ei võta, Bonzo sõnul ei olnud. “Eks me laulame omamoodi. Heli kuulas ka ise lood üle ja talle väga meeldis,” ütles Bonzo.

Heli Lääts, kes üleeile ka ise Kõrsikute kontserdil käis, tunnistas Saarte Häälele, et jäi igati rahule. Ta ütles, et Kõrsikud on selline mõnus ja omapärane ansambel ning lood on tehtud tema esitatust ikka väga teistmoodi. Heli Lääts meenutas, et kui Kõrsikud tulid välja sooviga neid laule laulda ja seda temaga siduda, siis jäi ta üsna kiiresti nõusse. “Nad seletasid ja rääkisid mulle ilusasti ära, kuidas nad seda teha tahavad,” rääkis Tallinnas elav Lääts.

Kõrsikud on uut plaati tutvustades juba detsembri algusest mööda Eestit tuuritanud. Jäänud on veel kaks kontserti. “Saalid on olnud välja müüdud, hästi läheb,” nentis Bonzo, et rahvas on Heli Läätse lood nende esituses hästi vastu võtnud. Saaremaale seekord ei jõuta, kuid Bonzo avaldas lootust, et järgmise aasta esimeses pooles saab see viga parandatud.

Kuid miks salvestasid Kõrsikud plaadi ikkagi Hiiumaal, mitte Saaremaal, mis on ju ometi Heli Läätse sünnisaar? Bonzo hakkas Saaremaa ajakirjaniku esitatud küsimuse peale esmalt muhedalt naerma ja selgitas, et ega seal muud põhjust olnudki kui see, et ühel sõbral on mere ääres kena majake, kus sai rahus tööd teha.

Koos Andrus Bonzo Albrechtiga kuuluvad Kõrsikutesse Jaan Orelipoiss Pehk ja Alari Päss Piispea.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 630 korda, sh täna 1)