Noored jagasid jõulusuppi (7)

Noored jagasid jõulusuppi

HEAD ISU! Maris Õispuu ulatab Arvo Liivile kausi sooja supiga. Tavaliselt teeb Arvo ise hommikul endale toidu valmis. “Ikka kas supp, pasta või praad,” kirjeldas ta oma igapäevamenüüd. Foto: Sander Ilvest

Eile keskpäeval oli Kuressaare kultuurikeskuse ees kaetud jõululaud. Kuressaare gümnaasiumi 12.a klassi õpilased pakkusid tasuta suppi, teed, pirukaid ja piparkooke kõigile soovijaile.

Ettevõtmise eestvedaja Maris Õispuu arvas, et mis saab olla veel toredam, kui enne jõule head teha. Tema kinnitusel on tegemist juba traditsiooniga. “Juba kolmandat aastat järjest jagame suppi,” ütles Õispuu. Tegelikult algas supijagamine juba seitse aastat tagasi, kui kaks KG noormeest külmal veebruarikuul nädal aega järjest hädalistele sooja suppi jagasid.

Eilse rassolniku keetsid valmis KG söökla töötajad. Suppi oli umbes 30 liitrit. Supimaterjali annetasid kauplus Makros ja Saaremaa tarbijate ühistu. Pirukad küpsetas Ruuni Pitsa. Kaitseliit andis termosed ja kultuurikeskus lauad. Loomulikult oli aktsioon kooskõlastatud ka linnavalitsusega.

Kuigi supi jagamise laua taga seisid peamiselt tüdrukud, osales ettevõtmises kogu 12.a klass. “Poisid tegid transporttöö ja kutsuvad inimesi sööma,” sõnas Maris Õispuu.

Kui eelmisel aastal oli suppi 20 liitrit ja see sai otsa tunni ajaga, siis tänavu prognoosisid noored, et suppi jätkub vast kaheks tunniks..

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 955 korda, sh täna 1)