Veeradade kuninganna Norma Helde kullavarud täienevad (1)

Veeradade kuninganna Norma Helde kullavarud täienevad

TÄIELIK “SPORDIMAAN”: Nii on Norma Helde ise ennast iseloomustanud juba tosin aastat tagasi ajakirjanikule intervjuud andes. Foto: Sander Ilvest

Nädal aega tagasi tuli Kuressaare gümnaasiumi ujula juhataja ja ujumistreener Norma Helde Tallinnast koju kahe kuldmedaliga. Eelmise sajandi kuuekümnendate aastate lõpus Eesti koondisse kuulunud saarlane võitis seekord konkurente veteranide meistrivõistlustel 50 m liblik- ja seliliujumises.  

Aasta tagasi Saaremaa spordihinge tiitliga tunnustatud ja 2001. aastal maakonna aasta õpetajaks valitud Norma Helde on ujumisele pühendunud üle poole sajandi, täpsemalt 53 aastat. 11-aastase kooliplikana elektrijaama basseinis treener Toomas Tuulingu juhendamisel harjutama hakanud Norma Krumm saavutas peagi võistlustel häid tulemusi.

“Ma käisin ju teistes huviringides ka. Kui Tartust Saaremaale tulnud noor treener Toomas Tuuling hakkas aga ujumist õpetama, siis läksin minagi. Ujusime soojas vees. Treeningud olid kolm-neli korda nädalas. Tulemused ei lasknud ennast kaua oodata. Tallinlased harjutasid ju külmas vees ja võistlustel olime tihti neist paremad,” meenutas nüüdne tunnustatud treener ja ujuja aega, millal ta ise ujumisele sõrme ulatas.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 448 korda, sh täna 1)