RMK: jõulukuuse leiab riigimetsast iga pere

Jõulukuuse saab ka sel aastal endale ise tuua riigimetsast, juhised selleks leiab riigimetsa majandamise keskuse (RMK) kodulehelt ja uuenenud mobiilirakendusest.

Enne riigimetsa kuuseotsingule minekut soovitab RMK külastada spetsiaalset kodulehte www.rmk.ee/kuuseke, kus saab veebikaardilt näha riigimetsaalasid ehk kohti, kuhu võib jõulupuud otsima minna.

RMK metsakasvatuse peaspetsialisti Toomas Väädi sõnul tohib jõulukuuski raiuda ainult sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servad, liinide alused ja vana metsa alt. “Jõulukuuski ei tohi raiuda metsanoorendikest, kuhu nad on inimese poolt istutatud või kus neist on sirgumas palgipuud,” ütles Väät. Puid ei ole lubatud raiuda ka kaitsealadelt.

Riigimetsa ja kaitsealasid saab tuvastada RMK kodulehel, avaliku metsaregistri ja RMK uuenenud mobiilirakenduse kaudu. “Metsanoorendiku tunneb ära selle järgi, et puud on korrapäraselt istutatud ja hooldatud ning enamasti ühevanused,” täpsustas Toomas Väät.

Kui sobiv puu on leitud, saab selle eest tasuda kohapeal mobiilimaksega. Teise võimalusena saab kuuse eest maksta enne metsaminekut ülekandega internetipangas. Ühe- kuni kolmemeetrised kuused maksavad 3–13 eurot.

Mulluste pühade jooksul toodi RMK metsadest kokku üle 7600 jõulukuuse, teatas RMK kommunikatsiooniosakonna juhataja Mari-Liis Kitter.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 712 korda, sh täna 1)