Muhu lapsed pidasid juubelihõngulist jõululaata

Muhu lapsed pidasid juubelihõngulist jõululaataMuhu põhikool ja lasteaed korraldasid eile juba kümnendat korda koos laste jõululaada.

Laada avas kooli direktor Andres Anton. Lasteaia direktor Reet Hobustkoppel andis koos heade soojade jõulusoovidega üle küünlatule. Müüjaid oli registreerunud üle viiekümne, nooremad lasteaiast, vanemad 8. klassist.
Enamik jõulukaupa oli oma kätega valmistatud, kas siis ise või ema-isa abiga.

Kõige rohkem oli igasuguseid küpsetisi: piparkoogimaju, -kuuski, -südameid, -lumememmesid, igasuguseid kooke, muffineid, pirukaid ja muid maiustusi. Mõne kaup oli nii ahvatlev, et müügilett sai tühjaks juba enne laada ametlikku avamist.

Müüdi ka postkaarte, kindaid-sokke, jõuluehteid, seinapilte, puidust esemeid, mänguasju. Osta võis ka Muhu pastoraadi katusekive, et toetada hoone katuse renoveerimist. Kõige kuumemaks kaubaks osutus õnneloos.

Ostjaid laadal jagus ja kaup lõppes kiiresti otsa. Kõhud said maiustusi täis ja midagi varuti ka jõuluvana kotti ning laada võis lugeda kordaläinuks.

Fotol vasakult Robert Pink, Jakob Vapper ja Anni Šuprudko.

Anne Auväärt ja Leena Peegel

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 258 korda, sh täna 1)