Kunstikoridor kultuurikeskuses (4)

Kunstikoridor kultuurikeskuses

KÄEVÕRUDE TÖÖTOAS: Kunstikoridoris jäid pildile Mark Paomees ja Orm Maripuu Saaremaa ühisgümnaasiumi 4.b-st ning Kertlyn Kiil Kuressaare gümnaasiumi 3.c-st. Neid juhendas õpetaja Piret Männa. Foto: Tõnu Veldre

Neljapäeval ja reedel oli Kuressaare kunstikoolil linna kultuurikeskuses avatud Kunstikoridor.

Kunstikooli direktor Boris Šestakov ütles, et näituse idee andsid talle nende kooli pikad koridorid. “Siin jätkuvad fua-jees tegutsevad töötoad akendel välja pandud näitusega ja tegelikult on raudmaja (Ferrum – toim) teisel korrusel ka kunstimüük,” seletas ta.

Kultuurikeskusse tuldi aga selleks, et oma tegemistele rohkem tähelepanu tõmmata. Šestakovi arvates oli kõigil huvilistel võimalik tõeliselt omapäraseid jõulukinke osta.

“Vanimad keraamikatööd pärinevad 1998. aastast,” märkis ta. Müüki pandi need seetõttu, et riiulitel hakkas juba ruumi nappima.

Kunstikoridoriga tähistati ühtlasi tuntud norra kunstniku Edvard Munchi 150. sünniaastapäeva. Kõik soovijad said oma hõiked unistuste täideviijatele jäädvustada joonistustes. Nimelt oli Kunstikoridoris võimalik Munchi tuntuima maali “Karje” mustvalgel paljundusel pakkuda välja oma värvilahendus. Šestakovi meelest on pealtnäha masendav teos seotud jõuluajaga.

“Algselt oli selle töö nimi “Loodusse karje”,” selgitas ta.

Eilne päev aga oli pühendatud pimedate pühakule Luciale. “Seega tahame edasi anda võimalikult palju valgust,” ütles Boris Šestakov eile.

Pühade ajal algab kunstikoolis vaheaeg. Näitus jääb kultuurikeskuse akendele aga aasta lõpuni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 336 korda, sh täna 1)