Lasketiir vanalinnas

Kaitseliidu hooned ja nendega seonduvad tegemised on ümberkaudsetele elanikele murekohaks juba ammu. Paraku asub Kaitseliidu hoone Kuressaare vanalinnas veel vanast ajast ning minna ei ole neil sealt kuhugi.

Üsna pea hakatakse Kaitseliidu Väljaku tänava äärset ala ja sealseid hooneid renoveerima. Kuid stopp! Kas on üldse mõeldud, miks peab Kaitseliit tegutsema keset linna? Oleks seal vaid kontoriruumid, kuid lasketiir, tehnika parkimine ja moonaladu? Pealegi pääseb neile ligi mööda väikseid ja kitsaid tänavaid.

Raske öelda, kas Kaitseliidule täiesti uute hoonete ehitamine linna äärde oleks odavam kui vanade uuendamine, kuid loogilisem oleks see küll. Kaitseliidul endal oleks ka vahest mugavam asuda hea juurdepääsuga ja ruumikas kohas.

Tegelikult ei ole omavalitsusel väga palju võimalusi riigikaitselisi ülesandeid täitva organisatsiooni soovidele vastu hakata. Linnavalitsusele on pandud kohustus aidata Kaitseliidul sellele seadusega määratud kohustusi ellu viia. Ehk kui Kaitseliit ütleb, et neil on vaja just linnas olla, siis suure tõenäosusega see nii jääbki.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 263 korda, sh täna 1)