Tuli võttis Kärla spordijuhilt kodu (29)

Tuli võttis Kärla spordijuhilt kodu

PUNASE KUKE TEGU: Taas kord röövis tuli ühelt perelt kodu. Tuli sai alguse maja otsas asuvast ruumist. Foto: Raul Vinni

Üle Saaremaa tuntud ja tunnustatud spordi- ja omavalitsustegelane Raivo Uus jäi eile öösel Kärlal lahvatanud tulekahjus ilma oma kodust, mida ta oli tasapisi ehitanud 25 aastat. Inimesed pääsesid tulest eluga, kuid pererahvale jäid vaid dokumendid ja seljariided.

“Talv tuleb, külm aeg,” tõdes eile hommikul Raivo poeg Karli Uus, ise mõtlikult valge maja suitsevat varet vaadates.  Karli Uus ütles, et tuli sai alguse vanasse mõisaaita ehitatud elumaja sellest otsast, kus asus tema väike puutöökoda. Hakatust oli korralikult.  Millest tuli alguse sai, ei osanud hommikul keegi öelda. Õhtuks selgus, et tulekahju põhjustaja oli Bullerjan tüüpi ahi, mille metallalus süütas puitpõranda.

Läks kiiresti

Uusi pere neli liiget magas kolmapäeva öösel rahulikult, kui punane kukk maja ühes otsas toimetama hakkas. Noorem pererahvas ärkas oma sõnul selliste helide peale, nagu oleks keegi katusel käinud. Raivo Uus magas just tulekolde-poolses toas, kui minia toimuvas selgusele jõudnult kogu majarahva üles ajas. “Ma ei tundnud siis isegi vingu veel,” nentis Raivo Uus.

Majas olid ka suitsuandurid, kuid need millegipärast tööle ei hakanud. Pererahvas sai välja ning jõudis ka veidi varanatukest päästa, siis lahvatas maja põlema nagu küünal. “Dokumendid, riided. Nii palju, kui poole tunniga jõudis,” rääkis Karli Uus vähesest, mis majarahval tule küüsist päästa õnnestus.

Päästjad said häire kell 4.14, esimene auto oli kohal 4.37. “Ootamine tundub ikka nii pikk,” meenutas Raivo Uus hommikul öösel toimunut. Päästeameti pressiesindaja Evelin Tringi sõnul oli hoone päästjate kohale jõudes juba leekides ja katus sisse kukkunud. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 6.15. Kui Saarte Hääl kella 10 paiku tulekahjukohal käis, toimetasid päästjad seal ikka edasi.

Abi on vaja

Raivo Uus ja tema pere leidsid ajutise peavarju Kärla spordihoones. Põlenud maja on küll kindlustatud, kuid Uusi sõnul ei saa kõike seda, mis aastakümnete jooksul majja pandud, kindlasti tagasi. Katus oli majal täiesti uus, vahetatud alles kolm ja pool aastat tagasi. Ainuüksi selle maksumus moodustab Uusi kinnitusel juba suure osa summast, mida kindlustuselt oleks võimalik saada.

Raivo Uusi jaoks on see elu jooksul juba teine kord kodu kaotada. Kui ta oli viieaastane, põles maha tema sünnitalu. “Selline see elu juba on,” nentis Uus, kes alles eelmisel reedel sai vallalt spordipreemia näol suure tunnustuse.
“Vallavalitsus pidas hommikul välknõupidamise ja loomulikult me aitame. Raivo peab ütlema, mida tal kõigepealt vaja on,” kinnitas Kärla vallavanem Tiina Luks Saarte Häälele.

Raivo Uus ütles, et teretulnud on igasugune abi: “Riideid meil on, kuid kõik muu…”


AITA UUSI PERET!

Tulekahjus kodu kaotanud Uusi perel on abi vaja. Teretulnud on igasugune materiaalne abi. Täpsemat infot, mida vaja oleks, saab Raivo Uusilt telefonil 52 24 999. Otseannetusi saab teha Raivo Uusi pangakontole 10022038894007.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 7 254 korda, sh täna 1)