Sõrve tüdruk Melani Koov on üks Eestimaa uhkustest (10)

Sõrve tüdruk Melani Koov on üks Eestimaa uhkustest

ALATI KOOS: Salme vallas Vintri külas elavad Saaremaa noorim “Eestimaa uhkuse” tänugala kangelane Melani Koov ja tema ema Mare Poopuu. Foto: Sander Ilvest

Salme põhikooli kuuenda klassi õpilane Melani Koov (12) on üks kümnest, kelle žürii valis osalema TV3 ja EMT tänugalal “Eestimaa uhkus”, kuhu esitati üle 350 kandidaadi.

“Melani lugu on äärmiselt armas,” ütles TV3 reporter Eve Heinla, lisades, et erivajadustega inimeste laagris ei julge aitamas käia ega saa seal hakkama isegi kõik täiskasvanud, aga Melani sai vaatamata oma noorusele seal nii edukalt hakkama, et teda kutsuti tagasigi.

“Sellel tüdrukul on väga-väga suur süda!” ütles Heinla ja rääkis, et kui nad käisid läinud nädalal Saaremaal, selgus, et tegu on äärmiselt suure empaatiavõimega neiuga. Tema hinnangul on selles suur osa kindlasti Melani perel.
“Neil on kodus nii mõnus õhkkond,” märkis Heinla.

Melani elas oma perega paari aasta eest üle üliraske liiklusõnnetuse ja tüdruk teab Eve Heinla sõnul ka seetõttu, kui raske on olla haige ja abitu, lamas ta ju mõnda aega intensiivravipalatis. Samuti on Heinla sõnul tore Salme kooli pere.

Melani kandidatuuri esitas tänugalale Salme kooli huvijuht Mariliis Lazarev. “Melani heasüdamlikkus paistab silma igal pool, tal on suur süda ja ta tuleb alati appi, kui vaja,” iseloomustas Lazarev.

Nii ei mõelnud Melani ja tema Pärnu kolledžis õppiv ema Mare Poopuu hetkegi, kui tuli üleskutse minna vabatahtlikuks Petrula kristlikusse laagrisse. Juba esimesel aastal, kui ema ja tütar laagrist koju minema hakkasid, öeldud naljatades, et jätku Mare tütar sinna. Teisel aastal pandi Melani juba kasvatajaks.

“Ma usun, et Melani on aru saanud, et puuetega inimestele me ainult ei anna, vaid see, mis me vastu saame, on tegelikult mõõtmatu,” ütles Mare Poopuu, täpsustades, et nende inimeste sisemine jõud on mõõtmatu.

Emalt pruunid rosinasilmad pärinud Melani ise ütles, et tema arvates teevad nad emaga õiget asja. “Laagris meeldib see, et kui ma nende laste eest hoolitsen, saan palju rõõmu ja hea tuju. Nendega koos on hea olla ja aega veeta,” rääkis ta.

Melani klassikaaslane Eliis Raaper iseloomustas Melanit kui väga head sõpra. “Ta on hästi energiline ja sõbralik, oskab paljusid asju ja on tõeline sõber,” lausus Eliis. Salme koolijuhi Marika Pütsepa sõnul on temale silma torganud Melani hoolimine teistest ja oma perest. Melani on tema kinnitusel aktiivne neiu, kelle huvid on laulmine ja tantsimine. Ta õpib klaverit, näitleb ja kuulub õpilasesindusse.

Mare ja Kalmer Poopuu peres on kokku kuus last ja kaks lapselast. Lisaks on nad tugipere ühele väikelastekodu poisile, kes on sama vana kui Melani.

Tänugalale esitati tänavu päris palju lapsi, rohkem kui varem. Noorim neist on 7-aastane, kellele järgneb vanuselt Melani. Žüriisse kuulusid Eri Klas, Sirje Eesmaa, Gerd Kanter, Nele-Liis Vaiksoo, Ott Lepland, Elle Kull ja Valdo Kalm.

Melani lugu on TV3 eetris täna, tänugala aga 29. detsembril kl 19.30.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 4 864 korda, sh täna 1)