SOL kutsub lahkujaid tagasi (8)

Kuressaare uued linnavõimud on juba teatanud oma soovist taastada liikmelisus Saaremaa omavalitsuste liidus. Nüüd kutsub SOL tagasi ka teisi kolme omavalitsust, kes aastapäevad tagasi otsustasid liidust lahkuda. Mäletatavasti astus esmalt välja Kaarma vald ning hiljem riburada pidi Kuressaare linn, Kärla ja Lümanda vald. 

“Liidu huvi on katkenud koostöö taastada,” märgib SOL-i esimees Raimu Aardam, kes on vallavolikogudele saatnud ka vastavasisulise noodi. Aardam tõdeb, et kuigi lahkujad jätkasid maakondlike ürituste rahastamist, on sellest koostööst vähe. “Koostöö küll säilis, aga oli nõrgenenud,” nendib Aardam. “Sellisel kujul koostöö suur miinus on seisak. Olukord on piltlikult öeldes külmutatud ja vajalikud muudatused jäävad tegemata.” Tema seisukoht on, et olemasolevat tuleb pidevalt muuta, arendada ja parandada.

Aardami sõnul on SOL algatanud tegevuskava koostamise kuni aastani 2017. “Sellest sõltub maakonna kui terviku areng,” kinnitab Aardam, viidates, et see eeldaks kõikide omavalitsuste ühist tööd.

Kirja saanud volikogud ei ole seda veel arutada jõudnud. Lümanda vallavanem Jaanika Tiitson ütles Saarte Häälele oma isikliku arvamuse, et kõigepealt peaks tegema selgeks, mis suunas ja kuidas on SOL valmis edasi minema.

Tiitson ise ei näe eriti muid variante kui kursi võtmine kohalike omavalitsuste ühinemisele, selle toetamine ja eestvedamine. “Kui SOL võtaks selle teema enda kanda, siis see oleks juba midagi, millest võiks rääkida,” märkis Tiitson.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 900 korda, sh täna 1)