Saare purjetaja pälvis noore sportlase preemia (3)

Saare purjetaja pälvis noore sportlase preemia

PREEMIA ÜLEANDMISEL: Evelin Ilves ja Marie Pihlas koos ema Agnes Pihlasega.
Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Saaremaa purjetaja Marie Pihlas pälvis ühena Eesti noorsportlastest preemia SA Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu abikaasa allfondist.

Evelin Ilveselt võtsid eile lisaks Marie Pihlasele preemia vastu veemoto maailmameister Rasmus Haugasmägi ja kergejõustiklane Margit Kalk. Võistkonnapreemia pälvis võimlemisklubi Janika noorterühm Diamonds.

Koostöös Nordea pangaga anti noore sportlase preemiad välja üheksandat korda. Laureaatide nimel kõnelenud Marie Pihlas tänas kultuurirahastut, Nordea panka, perekondi ja treenereid. “Tore on teada, et sind toetatakse ja sinu unistusse usutakse,” ütles Pihlas.

1000-eurose preemia laureaat Marie Pihlas on sündinud 1998. aastal, praegu õpib ta Kuressaare Vanalinna kooli 9. klassis. Marie alustas purjetamisega noorelt ja treenib praegu Saaremaa merispordi seltsis ZOOM8-klassis.

Marie kuulub juba kolmandat aastat Eesti purjetamiskoondise noortekoondisse. Ta on 2013. aastal ZOOM8-klassi tüdrukute arvestuses Eesti meister ja üldarvestuse hõbemedali omanik. 2013. aasta maailmameistrivõistlustel Norras saavutas ta 12. koha.

Evelin Ilvese hinnangul läheb valikute tegemine iga korraga järjest raskemaks. “Väljavalitud on läbinud tiheda konkursisõela ja lisaks spordilembusele on kõik preemiasaajad head õppurid. See näitab, et lapsi on toetatud nii õpingutes kui ka spordis. Tore, et koolid, spordiklubid ja pered teevad koostööd ja on ühiselt uhked oma noorte sportlaste saavutuste üle,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 948 korda, sh täna 1)