Tugev tuul tõstis Kuivastus kairambi pesast välja

Kuivastu sadama kapten Valdur Häng ütles, et tegemist oli mitme asjaolu kokkusattumisega. Ühele ajale langesid eile varahommikul kõrge veeseis, 80 cm üle tavalise, tugev lõunatuul ja kõrged lained.

“Laine jõud tõstis metallosa ja betoonosa ühendava 3–4 tonni kaaluva plaadi pesast välja,” selgitas sadamakapten. “See polnud mõni plekilätakas, vaid ikka tõsine asi,” lisas ta. Nüüd kinnitatakse rambi hingede peale piirajad, et plaat enam pesast välja ei tõuseks.

Metallkonstruktsioon pandi oma jõududega tagasi ja kell 7 hommikul oli kõik korras, kinnitas Häng. Parandustööd tegi ära sadama kahveltõstuk. Rasketehnikat polnud tarvis kohale tuua. Sadamakapteni teada hilines hommikul teine reis 15–20 minutit, kuni teise graafiku laev autod peale võttis ja reisi ära tegi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 042 korda, sh täna 1)