Sõdurpoistele annetati rekordarv villaseid sokke

Saaremaa naiskodukaitsjate, Kadi raadio ja ajalehe Saarte Hääl kampaania, mis kutsus kuduma ja kinkima meie oma saare ajateenijatele sooje villaseid sokke, tõi kokku ligi 170 sokipaari.

Täpsem arv selgub teisipäeval, kui on üle loetud kõigisse maakonna kogumispunktidesse toodud sokid.

“Seekord on tõesti rekordarv, aga viies kord ka juba,” ütles naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Raili Nõgu. Ta lisas, et juba möödunud aastal, kui tuli üle saja sokipaari, rõõmustasid nad, et lisaks vahipataljonis aega teenivatele saarlastele saadi sokke saata ka Kuperjanovi jalaväepataljonile.

“Taas kiidan ma väga kõiki, kes on sellesse kampaaniasse panustanud,” tänas Raili Nõgu, kelle sõnul teevad naiskodukaitsjad enda poolt kõik, et sokid jõuaksid poisteni enne jõule.

Ilmselt viiakse sokid ära tuleval nädalal. Need peavad jõudma vahipataljoni, mereväkke, Kuressaare linna vapilaeva Admiral Cowan meeskonnale, side-, tagala- ja logistikapataljoni. Vahipataljonis on saarlasi aega teenimas 62.

Sõdurpoistele sokkide kudumise kampaania algatas viis aastat tagasi Saaremaa naiskodukaitsjate toonane juht ja Saarte Hääle ajakirjanik, varalahkunud Rita Loel. “Mul on väga hea meel, et Rita algatus elab edasi,” ütles Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 187 korda, sh täna 1)