Maakonna parim turismiettevõte on Pädaste restoran

Kolme nominendi hulgast tunnistati eile Saare maakonna parimaks turismiettevõtteks neli aastat järjest Eesti parimaks restoraniks valitud Alexandri restoran Muhumaal Pädastes.

“Ettevõtmist toodi heaks eeskujuks, julgustamaks ka teisi maakonna toitlustuskohti looma eristuvaid kontseptsioone, mis väärtustavad kohalikku toorainet ja tutvustavad maailmale atraktiivselt Põhjala saarte köögi kontseptsiooni, ja seda koostöös kohaliku kogukonnaga,” ütles Saarte turismiarenduskeskuse juhataja Kaira Kivi.

Eile hilisõhtul kuulutati Rüütli spaa restoranis Ritter maakonna turismirahva aastalõpupeol välja 2013. aasta parimad turismitegijad. Seda juba viiendat korda.

Parima turismiettevõtte nominendid olid veel Grand Rose Spa hotell ja turismiettevõte KS Koolitus.

Hindamiskomisjoni tööd korraldanud Kaira Kivi sõnul oli eriti rõõmustav sel aastal üles seatud kandidaatide rohkus, mis näitab, et valdkond on maakonna jaoks oluline ja tublisid tegijaid osatakse hea sõnaga meeles pidada.

Parima turismiarendaja kolm nominenti olid Saaremaa Rally MTÜ, Sõrve Külastuskeskus MTÜ ja Kuressaare tennisekeskus.

Komisjon tunnistas üksmeelselt parimaks maakonna pikaaegse traditsiooniga tipp-motospordiürituse korraldaja Saaremaa Rally MTÜ.

“Üritus, mis tõstab maakonna majutusettevõtete hinnad oktoobrikuus suvise kõrghooaja tasemele, toob hilissügisesse suvise melu ja kasvatab ettevõtlustulusid, tehes seda laiapõhjalise ja avatud partnerluse kaudu ning pea pool sajandit, on maakonna üks olulisemaid turismiarendajaid,” iseloomustas Kivi valikut.

Parima turismiasjalise kolm nominenti olid Martin Breuer, Angela Nairis ja Ülo Roos. Parimaks tunnustati aastatepikkuse tubli töö eest maakonna turismivõimaluste turundamisel Angela Nairis, Mere reisibüroo omanik ja ettevõtjate organisatsiooni Saaremaa Turism eestvedaja.

“Tänu tema initsiatiivile sai maakond sel aastal pea 30 uut giidi, talvise uue hingamise leidis Kuressaare linnus, kus korraldatakse osalusetendust “Jõulud lossis”, sai teoks saarlaste seas suurt elevust tekitanud ajalookonverents “Salme – esimeste viikingite matusepaik”, ja need on vaid killuke tema tublidest ettevõtmistest,” polnud Kaira Kivi kitsi Angela Nairist kiitma.

Üheksaliikmelisse auhinnakomisjoni kuulusid esindajad maakonna turismi arendatavatest organisatsioonidest ja koolidest ning ettevõtete esindajad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 492 korda, sh täna 1)