Konverents keskendus maakonna majandusarengule (10)

Konverents keskendus maakonna majandusarengule

MIS ON LIIDU ROLL? Saaremaa omavalitsuste liidu büroo direktor Veiko Viil arutles konverentsil selle üle, kuivõrd saab SOL olla maakonna majanduse toetaja. Foto: Sander Ilvest

Eile Kuressaares toimunud Saare maakonna arengukonverents oli jätkuks mullusele arengufoorumile teemal “Meretarkus versus merega piiratud mõtlemine” ja konverentsile “Üks saar – üks omavalitsus”.

Sedakorda oli peateemaks majandusareng ning omavalitsuse võimalused majanduse ja ettevõtluse toetamisel. Muu hulgas räägiti lahti Euroopa Liidu järgmise rahastamisperioodi toetusvõimalused ning ka kohalike omavalitsuste ees seisvatest väljakutsetest nende kasutamisel.

Saaremaa omavalitsuste liidu (SOL) büroo direktor Veiko Viil võttis konverentsil sõna teemal “SOL maakonna majanduse toetajana”. Viil selgitas, et SOL on loodud kohalike omavalitsuste koostöö edendamiseks. “Selle kaudu panustavad omavalitsused maakonna ja omavalitsuste endi arengusse ja väärtustesse,” märkis ta. “Selle põhjal ei ole ju omavalitsuste liit tegelikult majanduse toetaja kui selline, pigem on hoopis vastupidi.”

Viili sõnul maksavad omavalitsused liikmemaksu ja on valmis oma soove teiste kasuks tahaplaanile seadma. Ta tõdes, et kokkuvõttes on see majanduslikult täiesti ebaloogiline. “Aga kogu selle majandusliku ebakõla taustal seisneb liidu õnn selles, et suudame vähesel määral, kuid siiski suudame, panustada strateegilistesse asjadesse,” kinnitas Veiko Viil.

SOL-i büroo direktor ütles, et sügisel alustas SOL tegevuskava koostamist, määramaks olulisimat, millele edaspidi tähelepanu pöörata.

Peale tema esinesid konverentsil Erkki Raasuke, kes kõneles regionaalarengust ja majanduslikust efektiivsusest, Rivo Noorkõiv OÜ-st Geomedia, kelle teema oli, kuidas saab kohalik omavalitsus olla ettevõtluse toetaja – mis selle juures on tegelikkus ja mis unelm. Sõna said ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, rahandusministeeriumi nõunik Kalle Killar ja Saare maavanem Kaido Kaasik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 978 korda, sh täna 1)