Elupäästja helkur

Eilehommikune politseireid Kuressaares näitas taas, et hoolimata pimedast ajast ja reklaamikampaaniatest ei teadvusta inimesed helkuri kandmise (häda)vajalikkust. Reid koolide juures tõi ilmsiks, et ka lapsevanemad ei muretse eriti selle pärast, kuidas nende võsukesed kooli ja sealt koju saavad. Loodetavasti paneb vestlus politseiga neid edaspidi hommikul kooli mineva lapse käest uurima, kas helkur on ikka kaasas.

Kui mänguhoos võib helkur lihtsalt kaduma minna, siis ampide puudumist lapse jalgrattal lpeaksid lapsevanemad ometi märkama. Tihtipeale annavad just täiskasvanud lastele halba eeskuju, minnes vales kohas üle tee või helkurit mitte kandes, sest linnas on ju nii valge. Igale poole takerduv helkur on aga ju nii tüütu!

Jõulukuul võiksime meie, täiskasvanud, võtta käitumisnormiks järgida liikluseeskirja ja kanda helkurit. Ikka selleks, et meie järelkasvul oleks positiivne eeskuju. Välistada ei saa, et selline suhtumine jääb ka meile endile külge. Ja uuel aastal tunneme ennast halvasti, kui meil mingil põhjusel helkurit riiete küljes pole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 173 korda, sh täna 1)