UUS! Urve Tiidus alustab tööd kultuuriministrina (VIDEO) (9)

Autor: vabariigi valitsus

Kultuuriminister Urve Tiidus astus täna ametisse ametivande andmisega Riigikogu ees.

„Asudes täitma Vabariigi Valitsuse liikme kohustusi, olen teadlik, et kannan selles ametis vastutust Eesti Vabariigi ja oma südametunnistuse ees. Tõotan pühalikult jääda ustavaks Eesti Vabariigi põhiseaduslikule korrale ning pühendada oma jõu eesti rahva heaolu ja tuleviku kindlustamisele,“ ütles kultuuriminister Urve Tiidus, lugedes ette valitsusliikme ametivannet.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas peaminister Andrus Ansipi ettepanekul uueks kultuuriministriks Urve Tiiduse. Seaduse kohaselt saab minister alustada oma tööülesannete täitmist pärast ametivande andmist Riigikogu ees. Kultuuriminister Rein Lang esitas peaminister Andrus Ansipile tagasiastumisavalduse esmaspäeval. Täna vabastas Vabariigi President Langi kultuuriministri ametist.

Enne kultuuriministri ametisse asumist töötas Urve Tiidus Euroopa Liidu asjade komisjoni ning rahanduskomisjoni liikmena riigikogus. Aastatel 2005-2011 oli Urve Tiidus Kuressaare linnapea. Kuressaare Linnavalitsuses töötas ta ka aastatel 1999-2001 hariduse- ja kultuuriosakonna juhatajana. Urve Tiidus on tegutsenud pikalt ajakirjanduses, töötades Eesti Televisioonis aastatel 1977-1991 ning aastatel 1995-1999. Ajavahemikus 2001-2005 oli ta Kanal 2 uudistetoimetuses saatejuht. Hariduselt on Tiidus inglise keele filoloog.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 753 korda, sh täna 1)