Simmo Kikkas: ma ei tulnud siia ajamasina või igiliikuriga tagataskus (19)

Simmo Kikkas ma ei tulnud siia ajamasina või igiliikuriga tagataskus

NIMEVAHETUS: Simmo Kikkase sõnul on osakonna nimes ikkagi sõna “arendus”. Arengule tuleb arendusega kaasa aidata. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare linnavalitsuse vahest kõige vähem tuntud liige on arendusosakonna juhataja Simmo Kikkas. Tuttavad iseloomustavad teda kui ideedest ja pealehakkamisest pulbitsevat inimest. Meest, kes pigem tegutseb, kui räägib.

Üks mõiste tekitab segadust. On sinu juhtida arengu- või arendusosakond? Üks nimetab üht-, teine teistmoodi.

Ikkagi arendusosakond. See läheb segamini jah, ukse peal on siiani veel vana silt. Nendel kahel asjal on oluline vahe. Areng toimub iga ilmaga ja igas suunas. Arendust tuleb ise teha ja täpselt selles suunas, mille sa oled endale eesmärgiks võtnud.

Paljude linnakodanike jaoks oled sa mees metsast. Kuidas ja miks sa sellise koha peale sattusid?

Siin oli tegelikult kaks põhilist põhjust. Esiteks see, et kõik need viis aastat, mis ma olen Saaremaal elanud, olen olnud üsna uudishimulik. Seda kõiges, mis puudutab tulevikusuundi. See on ju iseenesest täiesti loomulik. Kui ma 2008. aastal mõnele sõbrale rääkisin Saaremaale elama kolimisest, siis mõni kahtles minu normaalsuses. Paljud arvasid, et ma tahan kuskile erakuks minna.

Mina väitsin neile, et Saaremaa pole mingi suremisele määratud piirkond ja siin on mitmeid positiivse väljavaatega arenguid. Ja ma arvan seda siiani. Seetõttu ongi arenguteemad olnud mulle algusest peale väga huvitavad. Siiralt huvitavad. Ma tõesti loen õhtul jutuka asemel lihtsalt niisama mõnda arengukava või võrdlen mõnesid neist omavahel. Vahel avastad midagi huvitavat-naljakat ka. Üldiselt on arengukavad muidugi üsna standardsed. Kõigest mitte midagi rääkivad.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 484 korda, sh täna 1)