Ristiku lasteaed tähistas 30. sünnipäeva näitemänguga (1)

Ristiku lasteaed tähistas 30 sünnipäeva näitemänguga

MÄNG ON LAPSE TÖÖ: Õpetajate (vasakult) Meeli Reegi, Angela Luubi, Merike Meriloo, Signe Kapi, Kersti Leesmaa, Rita Nimiku ja Kätrin Rohulaidi laulmise ajal said Maasikate rühma lapsed Eron Laak, Saskia Roberts, Helena Tamleht, Kärol Sepp ja Romet Raaper südamerahuga mängida. Foto: Sander Ilvest

30 aastat tagasi, 1983. aasta 3. detsembril avati toonane Kingissepa 5. lastepäevakodu, mis praegu kannab nime Kuressaare Ristiku lasteaed.

Seda uhket sünnipäeva tähistati terve eilne päev. Lasteaia direktori Monika Talistu sõnul alustasid nad lastehommikuga ja külla tulid lasteaia vilistlased, kes nüüd õpivad Saaremaa ühisgümnaasiumis. Nendega koos tuli “sünnipäevalast” külastama muusikaõpetaja Mari Ausmees. Samuti käis Ristiku lasteaial külas kõigi laste suur lemmik Lotte.

Kiilikeste rühm esitas lasteaia õpetajate endi loodud kolmevaatuselise etenduse “Ristiku lasteaia lugu”. Idee autor oli õpetaja Piret Kaasik ja stsenaariumi kirjutamisel abistas teda õpetaja Kätrin Rohulaid. “Lasteaia seisukohalt oli oluline just see, et etenduses tegutsesid kõigi meie oma rühmade nimitegelased: kiilikesed, maasikad, mesimummid, päikesekiired, liblikad ja nõnda edasi,” nentis direktor Talistu. Pidulik aktus toimus lasteaias eile pärastlõunal.

Kui rääkida Ristiku lasteaiast kõigi nende 30 aasta võtmes, siis olulisemad märksõnad on Monika Talistu kinnitusel ühtne meeskond ja n-ö oma vaimsus. See tuleneb tema sõnutsi suures osas ka sellest, et paljude õpetajate jaoks on Ristiku lasteaed olnud esimene töökoht. Töötatud on seal majas 25 aastat ja rohkemgi. Lisaks on maja algusaastatest püsima jäänud ilus traditsioon teha näitemängu koos lastega.

“Vaieldamatu tähtsündmus oli kindlasti lasteaia rekonstrueerimine, mille käigus kujundati meie majale ka uus sümboolika,” lisas lasteaia direktor, kelle sõnul on Ristiku lasteaial sellest aastast ka oma lipp.

Algusaegadel oli lasteaias 12 rühma, kuid lapsi oli rühmades siis rohkem kui praegu. Praegu on Ristiku lasteaias 235 last ja 11 rühma. Töötajaid on Ristikus 48.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 091 korda, sh täna 1)