Ootuse aeg

Homme on esimene advent. Usklike jaoks märgib see pühapäev kirikuaasta algust. Ladinakeelne väljend adventus Domini, millest sõna “advent” tuleneb, tähendab ju Issanda tulekut.

Nende jaoks, kes kirikukommetest nii palju ei pea, märgib homne päeva, mil hakata valmistuma saabuvateks jõuludeks.

Tõsi küll, poodides oli jõulukaup müügil juba vähemalt kuu aega tagasi, linnad aegsasti jõuluses tuledesäras ja mõni läbematum on juba värviliste tulukestega ehtinud ka oma kodumaja või -akna. Aga nüüd on tõepoolest käes õige aeg – kaunistada kodu, küpsetada piparkooke, kirjutada valmis kaardid ja mõelda, mida peaks tänavu sisaldama jõuluvana kingikott. Neli jõuludeni jäänud nädalat kulub uskumatult kiiresti ja kõiki ettevalmistusi ei tasu jätta viimasele minutile.

Ja kui teil on päkapikkude uskumise eas lapsi, ärgu unustagu see pöidlapikkune tegelane põnni sussi või soki sisse maiustusi tuua. Nii mõnigi mudilane on ehk jõulueelsel ajal parem laps kui tavaliselt – päkapikud ju piiluvad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 79 korda, sh täna 1)