Kodanikuühenduse konverentsil tunnustati ettevõtlikke (2)

Eile GO SPA hotelli konverentsisaalis toimunud kodanikuühiskonna konverentsil “Väärtustatud kodu ja motiveeritud kodanik” tunnustati maakonna ettevõtlikke inimesi ja kodanikeühendusi, kes ühiskonna heaks oma panuse andnud.

Saare maavalitsus ja SA Saaremaa Arenduskeskus jagasid auhindu viies kategoorias. Kena kodanikuühenduse tiitliga tunnustati Metsküla külaseltsi. Eeskujuks toodi kogukonna ettevõtlikkust seltsimaja renoveerimisel ja seal lastehoiu avamist. Konverentsil tänukirja vastu võtnud seltsi eestvedaja Rein Olesk avaldas heameelt, et ka maakonnakeskusest kaugemal tegutsevaid väiksemaid seltse märgatakse.

Kasekese seltsing pälvis kiituse kena mötte eest. Tunnustuse tagas seltsingu välja antud Valjala lasteaia retseptiraamat “Taluga sõbraks, toiduga tuttavaks”.

Kena algatusega on välja tulnud MTÜ Saaremaa Sõjavara Selts. Seega pälvis selts, kes on 2007. aastast kogunud, uurinud, säilitanud ja eksponeerinud sõjaajaloo pärandit, võitjaloorberid kena algatuse kategoorias.

Kenadest tegudest meil ju üldreeglina puudust pole. Kes on aga nende tegude tegijad? Hindajad arvasid, et Saaremaal on seda tiitlit väärt Ülo Kannisto, mees, kelle algatusel korraldati kontsert Vaba Rahva Laul.

Professionaalselt kõrgel tasemel korraldatud üritus tõi tänavu 20. augustil Kuressaare linnuse hoovi Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva tähistama üle 3000 inimese.

Lümanda vallavalitsuse koostöövalmidust hinnati tiitliga “Kena koostöö”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 308 korda, sh täna 1)