Kaarma volikogu võttis vastu lisaeelarve

Kaarma vallavolikogu kinnitas kolmapäevasel istungil oma komisjonide koosseisu ja vallavalitsuse struktuuri ning võttis vastu teise lisaeelarve.

Revisjonikomisjoni esimees on Maidu Varik, aseesimees Tõnu Munk, arengu- ja rahanduskomisjoni esimees on Pille Mägi ja aseesimees Urmas Lehtsalu. Haridus- ja kultuurikomisjoni esimees on Ülle Soom, aseesimees Tauno Klütsnik.

Külaelukomisjoni esimees on Maarika Ellermaa, aseesimees Mati Mägi. Sotsiaalkomisjoni esimees on Ülle Kukk, aseesimees Ulvi Valge. Spordikomisjoni esimees on Boris Lehtjärv, aseesimees Tarvo Pihlas.

Mõneti muutub ka vallavalitsuse struktuur: 1. jaanuarist kuulub vallaametnike hulka arendusprojektide peaspetsialist ning jääb alles üks vanemraamatupidaja ametikoht.

Haridus-, kultuuri- ja sotsiaalala abivallavanema koht jäi esialgu täitmata. “Seda tehakse vajadusel,” ütles volikogu esimees Urmas Lehtsalu.

Vallavanema töötasuks määras volikogu 1800 eurot kuus. “See tuleneb sellest, et volikogu eelmine koosseis võttis vastu rahandusstrateegia, kus ta nägi ette, et uuest aastast tõusevad ametnike palgad seitse protsenti,” selgitas Lehtsalu.

Vastu võeti käesoleva aasta teine lisaeelarve kogumahuga 65 000 eurot. Arengu- ja rahanduskomisjoni vastse esimehe Pille Mägi sõnul on lisaeelarve kogumahus küll negatiivne, ent see ei tähenda, nagu oleks laekumine väiksem, kui esialgses eelarves planeeritud. “Vallavalitsus ei võta sel eelarveaastal välja laenuosa, mis oli planeeritud Nasva klubi ehituseks,” märkis Mägi.

Vajadus seda raha kasutada jääb järgmisse eelarveaastasse. Tänavu finantseeritakse Nasva klubi ehitust AS-i Baltic Workboats toetusega ning valla eelarvest pole sellises ulatuses vahendeid eraldada tarvis. Selle võrra on laenuintressid tuleval aastal väiksemad.

Sotsiaaltoetuste määrad Kaarma vallas tuleval aastal ei muutu: sünnitoetus on endiselt 300 eurot, matusetoetus 160 eurot ja esmakordselt kooli mineva lapse toetus 130 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 612 korda, sh täna 1)