Linnavalitsus elab linnast väljas (20)

Täna Kuressaare linnavolikogus arvatavasti ametisse kinnitatava linnavalitsuse kohta on korduvalt märgitud, et enamik selle liikmetest pole otseselt Kuressaarega seotud. Nii kolib linnapea Hannes Hanso Kuressaarde seoses uue ametikohaga. Abilinnapead Madis Kallas ja Taavi Kurisoo elavad Kärla vallas ning arendusosakonna juht Simmo Kikkas Pihtla vallas. Ainsana elab Kuressaares haridusosakonda juhtima hakkav Tiia Leppik.

Majandusala abilinnapea kandidaat Taavi Kurisoo ei näinud siin mingit probleemi, vaid ütles, et selline asi näitabki Saaremaad ühtse toimepiirkonnana. “Suur osa Saaremaa elanikke käib Kuressaares tööl, kuid elab väljaspool Kuressaaret,” lausus Kurisoo. “See teema viib jälle omavalitsuste ühinemise küsimuseni.”

Sama meelt oli ka kultuuriala abilinnapea toolile istuv Madis Kallas, kes on küll Kuressaarde sisse kirjutatud, kuid elab samuti Kärla vallas.

“Mõnes mõttes on see isegi positiivne, sest võimalikke seoseid ja eelnevaid mõjutusi on selle võrra vähem,” arvas ta ja lisas, et enamik linnavalitsuse liikmeid on Kuressaares juba pikka aega töötanud ja linna asjadega kursis.

“See on hea eeskuju kõigile, näitamaks, et inimese töökoht võib asuda elukohast ka mõnikümmend kilomeetrit kaugemal.” Saaremaa on Kallase sõnul ühtne tervik ning oma kinnitusel tahaks ta, et nii mõeldaks ka üldisemalt.

Kuigi Madis Kallasel oleks nüüd võimalus end Kuressaarest välja kirjutada, ta seda siiski ei tee. “Mina elan kolmandiku ajast Kuressaares, minu laps käib Kuressaares lasteaias ja ka minu töökoht on viimased aastad olnud Kuressaares. Seetõttu soovin ma olla Kuressaare kodanik ka registri andmete järgi,” sõnas ta.

Linnavalitsus peaks ametisse astuma täna kell 15 algaval volikogu istungil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 609 korda, sh täna 1)