Inetust pardipojast sai uhke luik

Inetust pardipojast sai uhke luik

SÕLMED SELGEKS: “Meremees peab sõlmedest kõike teadma,” tõdes sadama avamisel kingitust vastu võttes Soela sadama seltsi juhatuse esimees Margus Pajuste. Foto: Sander Ilvest

“Kena töö, kena tulemus! Nagu inetust pardipojast uhkeks luigeks. Olen seal sadama “eelmises elus” palju kordi käinud ja kontrast on muljetavaldav. Kõik on komplektselt ette võetud ja ära tehtud,” jagab väikelaevajuhi foorumi Kipper.ee kasutaja Kipper kiitust MTÜ-le Soela Sadama Selts.

Soela sadama rajamisega, õigemini vana sadama asemele uue ehitamisega, on poolesajaliikmeline MTÜ Soela Sadama Selts oma nime Saaremaa merenduse ajalukku raiunud.

Leisi valla arengus on viis aastat tagasi asutatud selts etendanud tähtsat rolli. Kuigi mittetulundusühingud ise otseselt majandust ei arenda, ei saa nende osatähtsust ühe või teise majandusharu edukäigule kaasa-
aitamises alahinnata. Otse vastupidi, MTÜ Soela Sadama Selts asutatigi 21. novembril 2008 selleks, et kohalik kogukond saaks paremini kaasa aidata vana kalasadama taastamisele ja arendamisele.

Nüüd on tulemus kõigile näha. Mardilaupäeval pidulikult avatud multifunktsionaalse sadama põhikai mahutab 20 ja ujuvkai 22 alust. Võrgukuur ei ole üksnes kalameeste püügivahendite hoidmiseks. Uhi-uus rannamaja, mis küll võrgukuuri nime kannab, sobib seltsi liikmeile ka lihtsalt kooskäimise kohaks. Juba sadama ja hoone avamistseremoonia järgi võib öelda, et võrgukuur täitis sajaprotsendiliselt ka kogukonna keskuse funktsiooni. Selles võib korraldada koolitusi, pidada tähtpäevi või pärast merelkäiku ja kalapüüki külma tuule ja vihma eest varjudes lihtsalt omavahel suhelda.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 990 korda, sh täna 1)