Valla eakad pidasid kadripäeva Aste klubis

Ettetuppa eide õnne,
tahatuppa taadi õnne,
lauda taha karjaõnne!
(Vanarahva ütlemine)

Kadripäeval, 25. novembril toimus Aste klubis valla eakate pidu. Harilikult jõulukuus peetud eakate pidu sai seekord plaanitud veidi varasemaks, et talvine jää ja lumehanged ei takistaks mõnel memmel-taadil kohale jõudmast. Nagu esmaspäevane ilm ka kelmikalt vihjas, on talv tõepoolest juba ukse ees – kadripäeval tõusnud päike sillerdas esimesel lumekirmel.

Lõuna ajal hakkas klubisse jõudma esimesi pidulisi ja suurem seltskond, kes bussidega kohale toodi, astus uksest sisse veidi enne peo algust. Poolsada saabunut leidis endale pika laua ääres kohad ja siis võis pidu alata.

Esimesena võttis sõna peolt korraks läbi astunud valla sotsiaalosakonna juhataja Liida Kaare, kes kiitis eakaid aktiivsuse ja iseseisvuse eest ning soovis kõigile toredat olemist. Siis avasid pidupäeva kadriema (kelleks olin kehastunud mina) ja vallavolikogu esimees Urmas Lehtsalu. Pärast seda astus lavale tantsulugusid mängima ja pidulisi ergutama muusikaline koosseis nimega Reet & 2 Ilusat.

Pärast esimest tantsusetti oli sõnajärg eakaid tervitama tulnud vallavanema Andres Tinno käes. Seejärel astusid üles juba hoopis teise kaliibriga avaliku elu tegelased: legendaarsed staarid vasttoimunud Karnevisioonilt – biitlid, Orelipoiss ja vahvad Eurovisionil esinenud vene memmed.

Etteasteid ja üllatusi jagus tantsumuusika vahele veelgi. Äkitselt kostis ukse tagant kloppimist ja sisse astusid päris ehtsad kadrisandid, kes sedapuhku olid pärit “kaugelt-kaugelt põhjamaalt” nimega Aste lasteaed Mõmmik.
Kadrilapsed olid tõesti armsad ja nendega kaasas olnud kaks kadriema väga vahvad ja targad. Koos lauldi, räägiti rahvapärimusest ja natuke pandi proovile ka pidurahva nutikus – nagu ikka kombeks!

Veidi viguriga, mõni raskem ja paar kergemat küsimust sai küsitud ka välkviktoriinis, kus igale kiireimale vastajale oli preemiaks kadrihane munetud kuldmuna. Päeva kõige suurem üllatus oli aga Randvere memmede etteaste – esitati Milgete Pihla just selle päeva jaoks loodud sõnadega laul, mis päeva tegelikult ka päris uhkesti kokku võttis.

PIDU ASTES

On sügis, tuul lehed viind puudelt.
Veel mängib ta maas nendega.
Meil saagid on kogutud salve,
nüüd aeg meil on pidutseda.

Selleks Astesse tuli meil tulla.
Mis viga, sest buss tõi ju meid.
Kes tahtis, sai kenasti siia,
siin tuttavaid saab kohata.

Ref: Astes nüüd koos, pidu käib täies hoos,
Kaarma pensionär, pea sügispidu.
Laulu lõõritame, pillimängu kuulame,
meil veini ja viinata lõbus.

Kui kohale sa tulnud,
siis lõbutse siin täiega.
Sellest kahju pole kunagi olnud,
kui meenutad seda, mis hea.

Siit kaasa saad viia sa palju,
mida vaata, pane tähele ka.
Siin tehakse lõbu ja nalja,
tervis paraneb sul joonega.

Südamest suur tänu kõigile kohaletulnuile, samuti toredatele külalistele ja abistavatele taustajõududele!

Kristi Hints
Aste klubi juhataja ja valla kultuurikorraldaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 89 korda, sh täna 1)