Raigo Sooär: kõige parem relv on sõnad (3)

Raigo Sooär kõige parem relv on sõnad

JÕUAB PALJU: Raigo Sooär on tubli kodaniku eeskuju. Algatab paljusid ettevõtmisi, on ise toimekas ja julge ka veel. Üks tema toimetamistest on heategevuslik spordisöprade söu. Foto: Sander Ilvest

See, et Raigo Sooär sai justiitsministrilt kodanikujulguse aumärgi, ei olnud vist üllatus kellelegi tema tuttavatest. Kes siis veel, kui mitte Raigo? Igale poole jõudva mehemüraka kohta ütlevad tema kaasteelised, et ta on “suur mees suure südamega”.

Kordame veel kord üle: Raigo Sooär sõitis tänavu 28. jaanuari hilisõhtul autoga Kuressaare kesklinnas, kui märkas ühes parklas kaklust. Sooär lahutas kaklejad ja aitas kannatanutel lahkuda. Peagi märkas ta, et ründajad on asunud kannatanuid jälitama. Sooär järgnes neile uude peksmiskohta, kuhu oli juba kogunenud ka umbes 20 pealtvaatajat.
Ta sõitis autoga rahvahulga keskele ja lõpetas taas peksmise. Kuna oli karta, et kannatanuid võidakse uuesti rünnata, võttis ta nad oma autosse ja blokeeris peksjate auto, et need ei saaks enne politsei saabumist lahkuda. Kui politsei kohale jõudis, näitas Sooär neile peksjad kätte, ise viis aga kannatanud haiglasse.

Oled ikka uhke ka või?
Hakkab kohale jõudma. Nädal on nüüd sellest juba möödas. Paljud inimesed tuletavad endiselt seda mulle iga päev meelde ja ütlevad häid sõnu. See on tegelikult ülihea tunne.

Tead sa ka, kes sind aumärgile esitas?
Täpselt ei teagi. Minu arust on seal taga politseinikud Rainer Antsaar ja Veigo Väli.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 117 korda, sh täna 1)