President Arnold Rüütel pälvib rahvusvahelise rahupreemia (3)

President Rüütlile antakse täna Filipiinide pealinnas Manilas pidulikult kätte rahvusvaheline Gusi rahupreemia.

Nimetatud rahupreemia antakse kord aastas ülemaailmselt nomineeritud laureaadile rahumeelsete lahenduste otsimise eest rahvusvaheliste suhete arendamisel. Preemia nominatsioonis märgitakse ka Arnold Rüütli teaduslikku ja looduskaitsealast tegevust.

Rahvusvahelist Gusi rahupreemiat annab välja heategev fond, mille asutas Teise maailmasõja aegse Jaapani okupatsiooni vastases partisanivõitluses endale nime teinud kapten Gemeniano Javier Gusi. Sõna gusi tähendab filipiini keeles aardelaegast.

2013. aastal kuulub preemia laureaatide hulka 17 inimest kogu maailmast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 458 korda, sh täna 1)