Pargi lasteaia mudilased tutvusid mahepõllumajandusega (1)

Kuressaare Pargi lasteaias käis üleeile külas Kihelkonna valla mahetalunik Aivar Kallas, kes tuli lastele koos rohke pildimaterjaliga rääkima mahetalu tegemistest.

4-, 5- ja 6-aastased lapsed, keda oli kokku 60, olid varmad ka oma teadmisi demonstreerima, kui tuli küsimuseks, kes on ute laps või vasika ema.

“Rääkisin lastele, mis on mahetalu ja kuidas seal loomi kasvatatakse: et meie jaoks on oluline see, et loomadel oleks palju ruumi ja nad saaksid elada nii, nagu neile meeldib. Lastele meeldis mõte, et mahetalus on väike kari, sest suhted inimeste ja loomade vahel peavad olema sõbralikud,” ütles Aivar Kallas. “Linnalastele kipub tänapäeval maaelu ju võõraks jääma. Ammugi ei teata, mis teeb ühest talupidamisest mahetalu,” lisas ta.

“Lastega tehtud üritused on alati väga positiivse energiaga,” märkis projekti üks eestvedajatest Merit Mikk. “Lastel on raske mahetoidu eeliseid teoreetiliselt mõista, hoopis teine asi on mahepõllumajanduse toimimist oma silmaga näha. Mahetoidu pakkumisega peaks kindlasti kaasas käima ka mahepõllumajanduse tutvustus.”

Pargi lasteaias on lastele mahetoitu pakutud umbes aastajagu. Peamiselt ostetakse mahe-teraviljatooteid ja mõningaid köögivilju.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 299 korda, sh täna 1)