Kati Vahter saaks poes hiina keelega hakkama (2)

Kati Vahter saaks poes hiina keelega hakkamaKuressaare gümnaasiumi abiturient Kati Vahter (fotol) tegi hiina keeles juba kolmanda taseme eksami.

Kuigi YCT ehk Youth Chinese Test’i tulemused selguvad mõne nädala jooksul, arvab kolmandat aastat hiina keelt õppiv Kati ise, et eksam läks “nii ja naa”.

“Arvan, et kirjutamise osa läks hästi, pigem on minu jaoks raske kuulamise osa – pole ju väga harjunud seda tegema,” ütles Kati.

Oma veebruarikuises arvamusloos “Milleks mulle hiina keel” (SH, 12.02) kirjutas Kati: “Näiteks telekast vahel harva hiina keelt kuuldes /—/ – mõnest sõnast või lihtsamast lausest saan arugi! Teine rõõmus ja märksa tihedamini esinev äratundmishetk tekib igasuguste pakendite ja karpide peal hieroglüüfe nähes ning siis näpuga järge ajades ja iga natukese aja tagant hõisates: “Ahhaa, seda märki ma tean!”.”

Kati arvates on tema hiina keele alased teadmised võrreldes veebruariga oluliselt täienenud ja paremini kinnistunud.

“Käisin suvel Lõuna-Hiinas laagris, kus toimusid keele- ja kultuuritunnid – seal sai palju vana üle korratud ja uut õpitud,” rääkis abiturient. Hiinas külastas ta vaatamisväärsusi ja kasutas võimalust vabal ajal omal käel ringi vaadata. “Poes ja turul kauplemisega saan hakkama,” ütles Kati oma praeguse keeleoskuse kohta.

Kati on oma sõnul kaalunud vahetusaastaks mõnda Hiina ülikooli õppima minna. “Tartu ülikoolis on ka mingil määral võimalusi kursusi võtta, aga spetsiaalselt hiina keelt õppima ma minna ei kavatse,” lausus ta.
Hiina keele esimese astme testi, mis koosnes kuulamis- ja lugemisosast, tegid 19 seitsmenda ja üheteistkümnenda klassi õpilast. Eksamitulemused saavad teatavaks kuu aja pärast. Eksami viis läbi Ying Wang Tallinna ülikooli Konfutsiuse instituudist (KI) – ülemaailmsesse KI-de võrgustikku kuuluvast hiina keele ja kultuuri keskusest, mille peakorter on rahvusvaheline hiina keele nõukogu (Hanban).

Jie Cheni (Cynthia) sõnul on kõik õpilased olnud tublid ja nüüd on vaid oodata tublisid eksamitulemusi, kirjutab ajaleht Meie KG.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 511 korda, sh täna 1)