Helsingi mardilaadal kauplesid ka saarlased

Möödunud nädalavahetusel Helsingis toimunud traditsioonilisel Eesti kultuuri, turismivõimalusi, käsitööd ja toitu tutvustaval suurüritusel mardilaadal oli kauplejaid nii Saare- kui ka Muhumaalt. Samuti osales laadal Kuressaare turismiinfokeskus.

“Suurima välisturuna on Soome meile oluline naaberriik ning sealsete inimeste huvi hoidmine puhke- ja terviseturismi vastu on tähtis,” ütles Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju.

Mardilaadal soomekeelseid turismitrükiseid jaganud ning Kuressaares ja Saaremaal puhkuse veetmise võimalusi tutvustanud turismispetsialist Kati Aus sõnas, et palju küsiti Saaremaa ooperipäevade kohta. Kohapeal oli ka piletimüük ja huvilised suunati kohe sinna.

Aus lisas, et tema arvates käib mardilaadal selline kontingent, kes on asjaga täpselt kursis. “Teatakse, mis Saaremaa on ja kus asub,” rääkis ta. “Me jäime täitsa rahule, kõik materjalid, mis kaasas olid, ma ka ära jagasin,” kinnitas Aus.

Saaremaalt oli turismireas lisaks Kuressaare turismiinfokeskusele esindatud Pidula mõis, soomlastele suvekursusi korraldav Klarika Sander-Komulainen, aga saarlased pakkusid laadal ka nii käsitööd kui toitu. Käsitöölistest jäid mardilaadal silma Peeter Kuum, Marget Tafel, Velli ja Tiit Saabas, Külliki Järvila, Ea Velsvebel ja Stephen Green-wood jpt.

Helsingi kultuuri- ja vabaajakeskuses Kapelitehdas peetav Soome suurim Eesti-teemaline üritus toimus Tuglase seltsi eestvedamisel juba 30. korda. Nii pikaajaline traditsioon kui ka Eesti kauba hea maine on muutnud laada soomlaste seas väga populaarseks. Seekordse mardilaada teemaregioon oli Harjumaa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 520 korda, sh täna 1)