Eevi Kilumetsa diagnoos – raske lugemissõltuvus (4)

Eevi Kilumetsa diagnoos raske lugemissõltuvus

LEMMIKRIIUL: Evi Kilumetsa jaoks seisavad sellel riiulil aarded, ilma milleta ta oma elu ette ei kujutaks. Foto: Sander Ilvest

110-aastane Salme raamatukogu pidas oma juubelil meeles ka tublimaid lugejaid. Üks neist oli teenekas matemaatikaõpetaja Eevi Kilumets, kellele on Salme raamatukogust saanud vaat et teine kodu.

“Tead, mul on kohe sõltuvus. Vajadus lugeda,” tunnistab Eevi Kilumets. Kunagi Salme põhikoolis töötanud, linnas elanud ja nüüd pensionärina juba 10 aastat taas Salmel elav Eevi tunnistab, et ei oska kohe lugemata olla.
“Istun siis diivani peale laua taha ega tee mitte midagi muud,” räägib ta, kuidas tal lugemine käib. Lisaks raamatutele loeb ta igasugu ajakirjandust, mis vähegi saadaval. Kohalikud lehed käivad kodus, ülejäänud leiab raamatukogust. “Vähemalt korra nädalas käin ma kindlasti raamatukogus, ikka mitu tundi korraga.”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 446 korda, sh täna 1)