Staarid astusid Saaremaa ühisgümnaasiumi lavale (1)

Staarid astusid Saaremaa ühisgümnaasiumi lavale

KUKERPILLID: Anni Kuuseok, Laura Veliste, Kätrin Opp, Liana Mikk, Berit Porss, Eliisa Kirst, Luise Vevers ja Lennart Aavik 5. a klassist. Foto: Sander Ilvest

Ülekooliline parodeerimiskonkurss Suur Jäljendusvaadend tõi Saaremaa ühisgümnaasiumis eile publiku ette nii popstaarid kui ka loomariigi esindajad.

Puupüsti täis saali laval kõlasid jäljendusnumbrites nii tänapäevased kui ka aastatetagused hitid. Värvikaid tegelasi jätkus vaatajaskonna ette Anne Veskist, Katy Perryst ja Dima Bilanist multikate “Mina, supervaras” kangelaste ja jõehobu Hipponi. Ka menufilm “Grease” pakkus õpilastele parodeerimisainest.

Oma tantsu- ja näitlemisoskuse ning leidlikkuse panid playback-numbrites proovile kõigi klasside esindajad, mõni koguni kahe numbriga.

Kooli huvijuhi Triino Lesta sõnul on kooli iga-aastane jäljenduskonkurss üks SÜGi populaarsemaid ettevõtmisi. “Mul on alati selline tunne olnud, et jäljendusvaadendi jaoks tuleks seintele ehitada lõõtsad, et kõik huvilised ära mahuks,” rääkis ta 2008. aastal alguse saanud traditsiooni kohta. “Meie suur õnn on see, et samal ajal on Kuressaare gümnaasiumis Suur Teatriõhtu. Siis katsume vähemalt oma maja rahva saali kuidagi ära mahutada.”

Huvijuht jäljendusvaadendi fenomenaalse menu põhjust seletada ei osanud. “Ehk vaimustab inimesi see, et tegemist on nii teistmoodi üritusega,” arutles ta. “See annab õpilastele väga suure valikuvabaduse – nad saavad ise otsustada, keda jäljendada.”

Ürituse peakorraldaja, 9.a klassi õpilane Karin Viilup ise eile esinejana lavalaudadele ei astunud. “Muidu ei jõuaks, siis läheks kiireks,” põhjendas ta enne ürituse algust antud usutluses. Ka polnud ta ise kaugeltki kõiki numbreid näinud. “See, mis laval toimuma hakkab, on ka mulle üllatus,” kinnitas Viilup. Karin Viilupi sõnul on ta rahul, et õpilasesinduse liikmena just jäljendusvaadendi korraldamise valis. “See on tore üritus ja üks suurematest,” tähendas ta.

Triino Lesta andmeil korraldatakse playback-üritusi väga paljudes Saaremaa koolides.

26. veebruaril leiab Saaremaa ühisgümnaasiumis aset esimene maakondlik jäljendamiskonkurss.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 918 korda, sh täna 1)