Saarlased on kõige tublimad säästjad (1)

Kuigi Saare maakonnas jääb keskmine palk Eesti keskmisest paarsada eurot madalamaks, on saarlased teistega võrreldes tublimad säästjad. 

Statistikaameti andmed näitavad, et piirkondlikus võrdluses on enim sääste Saare maakonna elanikel – 60,7 protsendil leibkondadest. Keskustest järgneb Tallinn (45,4%). Lääne-, Harju- ja Hiiumaal on sääste ligi 43 protsendil leibkondadest. Kõige vähem on säästudega kindlustatud aga Valga ja Võru maakonna elanikud.

“Väiksemates maakondades elanikud ilmselt elavadki veidi kokkuhoidlikumalt ja säästlikumalt, sest töökoha kaotuse puhul ei ole võimalik väga kergesti kohe ja kiiresti uut töökohta leida,” põhjendas Swedbanki Kuressaare kontori juhataja Liilia Mesila. “Inimesed säästavadki vastavalt võimalustele ja usun, et paljud pered püüavad midagigi “mustadeks päevadeks” kõrvale panna, olgu see siis kuus või kuuskümmend eurot.” Mesila sõnul leidub aga kindlasti ka neid perekondi, kel sellist võimalust lihtsalt ei ole.

“Meiegi oleme oma kontori klientidele aktiivselt rääkinud nii lühiajalisest säästmisest ettearvamatute olukordade jaoks kui ka pikemaajalisest säästmisest tulevikuks, näiteks pensionipõlveks,” rääkis Mesila. “Seepärast kliente aktiivselt kontorisse kutsumegi, et neil teemadel koos klientidega mõelda, rääkida ning koos sobivad lahendused leida.”

“Eesti majandus näitab pärast kriisiaastaid paranemise märke ning inimeste rahaline kindlustunne on tasapisi hakanud kasvama,” kommenteeris statistikat Lee Maripuu Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskusest. Tema sõnul näitab ka Eesti Panga statistika, et oma sääste armastavad eestimaalased hoida eelkõige sularahakontodel ehk nõudmiseni hoiustel, kust need on igal ajal lihtsasti kättesaadavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 296 korda, sh täna 1)