Madalikul kinni olnud Kõrgelaid pääses pärast südaööd liikuma (5)

Kolmapäeva õhtul Sõru sadamas enne sildumist madalikule kinni jäänud Kõrgelaid pääses pärast neljatunnist tööd liikuma ja sildus kai ääres kell 00.40.

Sõidukid ja reisijad olid laeval laevapere poolt hoitud ja said turvaliselt maale toimetatud. Väinamere Liinide teatel olid nad valmis reisijaid laevalt evakueerima ja bussiga koju sõidutama, kui olukord oleks pikemalt kestma jäänud. Vedaja avaldab suurt tänu kõigile osapooltele, kes nõu ja jõuga abiks olid ja eriti reisijatele kannatliku ja heasoovliku suhtumise eest. Juhtumi täpsemad põhjused selguvad pärast juurdluse lõppu.

Väinamere Liinide teatel triivis kolmapäeva õhtul 19.00 Triigi sadamast väljunud parvlaev Kõrgelaid kell 20.30 Sõru sadamasse sildumisel madalikule. Sildumismanööver ebaõnnestus ja laev asus umbes 30 meetri kaugusel sadamakaist.

Laevale, reisijatele ja sõidukitele otsest ohtu ei olnud, laev seisis stabiilselt ning oli ahtrist kinnitatud kahe otsaga kai külge. Pardal viibis 24 reisijat, 9 meeskonnaliiget ja 9 sõidukit. Laevapere jagas reisijatele infot, samuti pakkus jooke ja sööke.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 699 korda, sh täna 1)